Talac na jedan dan (1994)

HOSTAGE FOR A DAY (Originalni naziv)

komedija

Kako bi pobjegao od naporne žene i šefa koji ga gnjavi muškarac iscenira vlastitu otmicu

 
Režija: John Candy
Scenarij: Peter Torokvei, Kari Hildebrand, ...
Uloge: George Wendt, John Vernon, Robin Duke, Christopher Templeton, Currie Graham

Filmografija

Umoran od svog sadašnjeg života s napornom ženom i šefa koji mu stalno prigovara Warren Kooey (G. Wendt) odluči iscenirati otmicu kako bi otišao na odmor.

Ujutro na dan svog rođendana Warren (G. Wendt) se budi u nadi da će mu supruga Elizabeth (R. Duke) čestitati rođendan i izvršiti obećanje koje mu je dala: da će s njim otići na godišnji odmor na Aljasku. Umjesto toga Elizabeth je naručila preuređenje kuće i angažirala vrlo skupog i popularnog - osobito među ženama - građevinca Honda (C. Graham). Warren kasni na posao, a njegov ga poslodavac, Elizabethin otac Regan (J. Vernon), ponižava i vrijeđa.

Neobična telefonska poruka navede da izađe iz ureda i odjednom se nađe zarobljen, s kapuljačom na glavi. Oteo ga je njegov najbolji prijatelj kako bi mu bar djelomično ispunio rođendansku želju: odlazak na kampiranje. Kad se vrati, zatekne ženu u krevetu s Hondom. Što je stvarnost ružnija, to mu se češće javlja njegov vlasiti odraz, ili drugo ja, koje mu prigovara što vodi tako besmislen život. No sve se promijeni kad u dućanu sportske opreme sretne Diane (C. Templeton), svoju ljubav iz djetinjstva...


Komentari (0)

Foto