Nancy Drew (2002)

NANCY DREW (Originalni naziv)

kriminalistički

Mlada studentica odluči samostalno istražiti neobičan slučaj studenta u komi

 
Režija: James Frawley
Scenarij: Ami Canaan Mann, Mildred Wirt Benson
Uloge: Maggie Lawson, Jill Ritchie, Lauren Birkel, Marieh Delfino, Heath Freeman...

Filmografija

Nakon Bonite Granville, Janet Julian, Pamele Sue Martin, Tracy Ryan i drugih, u novijoj ekranizaciji priče o Nancy Drew naslovnu junakinju igra M. Lawson. A Nancy Drew slavna je junakinja serije od tridesetak detektivskih romana koje je napisala Mildred Wirt Benson, poznata američka spisateljica romana za djecu. Mildred Wirt Benson objavljivala je pod raznim psudonimima, a danas je najpoznatija upravo po svojoj junakinji Nancy Drew. Prema romanima o mladoj detektivki nastao je niz filmova i televizijskih serija, a prvi film snimljen je još 1938. godine...

Nancy Drew (M. Lawson) upisala se na fakultet i sa svojim prijateljicama Bess (J. Ritchie) i George (L. Birkel), želi postati član prestižnog sestrinstva Tri Pi. Baš u vrijeme inauguracije novoizabrane predsjednice sestrinstva, popularne studentice medicine Allison Price (S. Singh), događa se nešto neobično: jedan student, uspješan sportaš, naoko bez razloga pao je u komu.

Dok liječnici kao uzork kome navode srčane poteškoće, Nancy osjeća da tu nešto nije kako treba, a potvrdu nalazi i u neočekivanoj reakciji Allison Price. Allison je uzrujana i duboko potresena ne samo zato što je nastradali mladić njezin dečko, nego i zato što zna nešto više o nesreći. Nancyn otac, uspješan odvjetnik, upozorava je da mora odustati, jer bi se lako oglo dogoditi da je zbog njuškanja izbace s fakulteta, što bi zauvijek promijenilo njezin život.

Nancy ne odustaje od istrage, čak i kad to postaje vrlo opasno. Svuda nailazi na debeli zid tišine...


Komentari (0)

Foto