Ovdje (2011)

Here (Originalni naziv)

drama romantika avantura

Kartograf Will Shepard mora napraviti nov, precizniji satelitski pregled Armenije

 
Režija: Braden King
Scenarij: Braden King, Dani Valent
Uloge: Ben Foster, Peter Coyote, Lubna Azabal, Narek Nersisyan

Filmografija

Prvi američki film napravljen na tlu Armenije, "Ovdje" Bradena Kinga, pejzažima je opsjednut film ceste koji prati kratku, ali strastvenu ljubavnu vezu između američkog kartografskog inženjera Willa Sheparda (Ben Foster) i armenske emigrantice i fotografkinje Gadarine Nazarian (Lubna Azabal), koji naglo odluče zajedno krenuti u neucrtano područje.

Willov samotni posao – mjerenje zemlje i uspoređivanje sa satelitskim slikama radi provjere preciznosti i uklanjanja nepravilnosti – naziva se "ground-truthing". Godinama sam obavlja taj posao, po cijelom svijetu. Gadarine je žilava i intrigantna umjetnička fotografkinja koja je doputovala u svoju domovinu nakon dugo vremena te s uzbuđenjem istražuje postoji li još nešto što je povezuje s njezinom zemljom i kulturom.

Između dvoje usamljenih putnika odmah se stvori nesvjesna veza; bez razmišljanja odluče nastaviti putovanje zajedno. Stvaraju duboku povezanost jedno s drugim dok se svijest o njima samima – i njihovim svjetovima – širi. Kako se njihovo putovanje približava kraju, svatko od njih mora se suočiti sa zaključcima na koje su naišli na kraju puta – te svako za sebe mora odlučiti kamo dalje.


Komentari (0)

Foto