Sarah, neugledna i visoka: Na kraju zime (1999)

Sarah, Plain and Tall: Winter's End (Originalni naziv)

drama

Farmerovu obiteljsku idilu prekida dolazak njegovog otuđenog oca

 
Režija: Glenn Jordan
Scenarij: Patricia MacLachlan
Uloge: Glenn Close, Christopher Walken, Jack Palance, George Hearn, Lexi Randall...

Filmografija

Ostvarenje koje je snimljeno prema romanima za djecu Patricia MacLachlana, govori o obitelji, kojoj se život mijenja iz korjena nakon jedne zime. Sarah (Glenn Close) i Jacob Witting (Christopher Walken) žive na farmi sa svojom obitelji. Međutim, jedne zime njihovu idilu prekida iznenadni dolazak Jacobovog oca Johna (Jack Palance), koji se želi iskupiti za svoje grijehe.

Godine 1918. obitelj Witting - bračni par Jacob (C. Walken) i Sarah (G. Close) te njihovo troje djece - Anna (L. Randall), Caleb (C. Bell) i Cassie (E. Osment) - mirno, radišno i sretno žive na svojoj farmi. Uskoro Anne odlazi u grad raditi kao medicinska sestra, jer pomažući ranjenicima koji stižu s bojišta lakše podnosi odvojenost od svog dečka, za kojega ne zna je li živ ili mrtav. No, kada na farmu stigne tajanstveni stranac John (J. Palance), sve se mijenja...

Film je snimljen prema romanu Patricie MacLahlan, koja je i autorica scenarija. Prvi film o Sari Witting, ženi koja se udaje preko "oglasa", snimljen je 1991. godine. Lik Sare tumačila je Glenn Close, koja je za tu ulogu bila nominirana za Zlatni globus, a Patricia MacLachlan nominirana je za Primetime Emmy. Nastavak priče o Sarah Witting i njezinoj obitelji snimljen je 1999. godine, također s Glenn Close u naslovnoj ulozi.


Komentari (0)

Foto