Titanik (2012)

Titanic (Originalni naziv)

drama

Tragična priča o mnogo ljudskih sudbina i potonuću prekooceanskog broda Titanika

 
Režija: Jon Jones
Scenarij: Julian Fellowes
Uloge: Peter McDonald, Steven Waddington, Ruth Bradley, Glen Blackhall, ...

Filmografija

Britanski ITV prikazuje mini-seriju u četri nastavka koja prati potonuće Titanica, u to doba najvećeg putničkog broda na svijetu.Serija je snimljena prema scenariju Juliana Fellowesa, autor filmova "The Young Victoria" i "Gosford Park", za koji je dobio Oscara. Mini-serija je najavljena kao dramatično putovanje puno akcije, misterije i romantičnih zapleta. Priča o najvećoj pomorskoj nesreći prati živote velikog broja likova.

U travnju 2012. obilježava se stota godišnjica potonuća Titanica. U čast obilježavanja stogodišnjice te tragične nesreće scenarist i dobitnik Oscara Julian Fellowes (Downton Abbey, Gosford Park) te producent i dobitnik nagrade BAFTA-e Nigel Stafford-Clark (Bleak House) udružili su se kako bi snimili impresivnu dramsku mini-seriju.
Ovaj višemilijunski televizijski projekt izvanredna je adaptacija priče o kobnoj plovidbi u kojoj se vješto isprepleću akcijski, ljubavni i kriminalistički zapleti koji vode do burnog i nezaboravnog svršetka. Radnja prati događaje viđene očima likova iz svih društvenih slojeva pružajući gledatelju sliku svijeta 1912. godine te pripovijedajući o tragičnim događajima koji su izazvali smrt 1517 putnika u ledenom oceanu. Britanska serija Titanic, koju ćemo gledati u četiri nastavka, dostojno i spektakularno obilježava stogodišnjicu tragedije.

Komentari (2)

Foto