Sjene tame (2012)

Dark Shadows (Originalni naziv)

komedija fantastika

Nakon više od stoljeća zatočeništva vampir Barnabas ustaje iz groba

 
Režija: Tim Burton
Scenarij: Seth Grahame-Smith
Uloge: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, ...

Filmografija

Redatelj Tim Burton donosi kultnu klasičnu seriju “Sjene tame” na velika platna s velikim zvijezdama koje predvode Johnny Depp, Michelle Pfeiffer i Helena Bonham Carter.

1750. godine Joshua i Naomi Collins i njihov mladi sin Barnabas kreću iz Engleske u Ameriku, započeti novi život i sagraditi ribarsko carstvo u obalskom gradu nazvanom po njihovu prezimenu. Prolazi 20 godina i Barnabas (Johnny Depp) ima svijet pod svojim nogama. Bogat je, moćan i nepopravljivi playboy dok se ne zaljubi u ljepoticu imena Josette DuPres (Bella Heathcote) i slomi srce Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique je vještica u svakom smislu te riječi i proklinje ga, određujući mu sudbinu goru od smrti - pretvara ga u vampira i zakapa živoga.
Dva stoljeća kasnije Barnabas je oslobođen iz grobnice i osvane u sasvim drugačijem svijetu. 1972. je godina, a on je stranac u još stranijem vremenu. Vraća se u Collinwood Manor i zatiče svoje imanje u lošem stanju, a članovi obitelji Collins koji su preostali čuvaju mračne tajne.
Na čelu matrijarhata je Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) kojoj Barnabas povjerava svoj pravi identitet. Njegovo čudno ponašanje pobudi sumnju u psihijatrici, Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), koja nema pojma kakve će probleme iskopati.
Barnabas je odlučan obitelji vratiti slavu, ali mu na putu stoji vodeća stanovnica Collinsporta - Angie, koja nevjerojatno nalikuje na njegovu vrlo staru poznanicu.
U Collinwood Manoru stanuje i Elizabethin brat Roger Collins (Jonny Lee Miller); njena buntovna kći, tinejdžerka Carolyn Stoddard (Chloë Grace Moretz) i Rogerov dragocjeni desetogodišnji sin David Collins (Gully McGrath). O Collinwoodu brine Willie Loomis (Jackie Earle Haley), a tu je i Davidova dadilja Victoria Winters (Bella Heathcote), koja, misteriozno, izgleda sasvim kao Barnabasova jedina istinska ljubav Josette.
Burton je režirao Sjene tame prema scenariju kojeg potpisuje Seth Grahame-Smith. Priču su napisali John August i Grahame-Smith prema istoimenoj televizijskoj seriji čiji je autor Dan Curtis. Producenti su dobitnik Oscara Richard D. Zanuck (Alice in Wonderland, Driving Miss Daisy), dobitnik Oscara Graham King, (Rango, The Departed), Johnny Depp, Christi Dembrowski i David Kennedy. Izvršni producenti su Chris Lebenzon, Nigel Gostelow, Tim Headington i Bruce Berman.
Snimatelj je Bruno Delbonnel, scenograf dobitnik Oscara Rick Heinrichs (Sleepy Hollow), kostimografkinja dobitnica Oscara Colleen Atwood (Alice in Wonderland), montažer Chris Lebenzon, a skladatelj Danny Elfman (Milk, Big Fish, Men in Black, Good Will Hunting) koji je četiri puta bio nominiran za Oscara.

Komentari (9)

Foto