Air Bud, košarkaška zvijezda (1997)

AIR BUD (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Povučeni dječak udomi napuštenog psa pa otkiva kako pas zna vrhunski igrati košarku

 
Režija: Charles Martin Smith
Scenarij: Kevin DiCicco, Paul Tamasy
Uloge: Michael Jeter, Kevin Zegers, Wendy Makkena, Bill Cobbs, Eric Christmas, ...

Filmografija

Film je osvojio nagrade Golden Reel i Young Artist kao najbolji obiteljski film 1997. godine, a zbog velike popularnosti Air Buda snimljena su još četiri filma o njemu i njegovom udomitelju, dječaku Joshu.

Josh (K. Zegers) i njegova sestra ostali su bez oca, koji je bio pokusni pilot i poginuo je u avionskoj nesreći. Kako bi što lakše podijeli gubitak, majka odluči da se presele u gradić Ferfield, "u kojemu je sve moguće" i u kojemu je i sama odrasla. U isto vrijeme, na jednom dječjem rođendanu djecu zabavlja loš, nespretan i nimalo smiješan klaun. Jedino što je u njegovoj predstavi dobro jest točka u kojoj sudjeluje pas s loptom. Nezadovoljan psećom izvedbom, klaun ga strpa u kavez te krene na put. No, kavez sa psom padne nasred ceste i umalo ga pregazi Joshova majka, koja upravo s djecom stiže u grad. Otkako mu je otac poginuo, Josh je postao šutljiv i povučen, čak je prestao igrati i košarku. Kad u blizini svoje nove kuće prepozna onog istog psa kojega su vidjeli na cesti, raspoloženje mu se popravi. Ubrzo John otkrije da pas zna igrati i košarku...

Ovaj simpatičan buddy love film nastao je na temelju lika retrivera Buddyja, što ga je kreirao Kevin Dicicco, a scenarij su napisali Paul Tamasy i Aaron Mendelsohn. Kevin Zegers, tada trinaestogodišnjak, za ulogu Josha dobio je nagradu Young Artist kao najbolji glumac.


Komentari (0)

Foto