Divino novo ruho (2009)

Drop Dead Diva (Originalni naziv)

komedija drama

Duša uspješne manekenke završi u tijelu bucmaste odvjetnice

 
Režija: Jamie Babbit
Scenarij: Josh Berman
Uloge: Jackson Hurst, Kate Levering, April Bowlby, Brooke Elliott, Margaret Cho

Filmografija

Od autora 'CSI: Las Vegas' i 'Kosti' stiže 'Divino novo ruho', serija koja je 2010. godine nominirana za nagrade Image, Vision, Prism i Satellite te 2011. godine za Glaad Media nagradu. U gostujućim ulogama serije ističu se poznata imena poput Paule Abdul, Rosie o 'Donnell, Terija Pola, Nie Vardalis te Lize Minelli.

Deb Dobkins je 22-godišnjakinja koja ima sve: zgodnog dečka odvjetnika i manekensku karijeru koja se zahuktava. Međutim, nakon što doživi tešku prometnu nesreću, nađe se licem u lice s čuvarom vrata raja, Fredom. Ne želi prihvatiti svoju sudbinu i traži je da se vrati na Zemlju. Međutim, kad je Fred uvjeri da je nemoćan, Deb uzme stvari u svoje ruke. Neobičnim obratom događaja njezina duša završi u tijelu Jane Bingum, sjajne odvjetnice koja je upucana na poslu.

Kad se probudi u bolnici, Fred je uz nju, a vitka i predivna Deb otkrije da je sad ugodno popunjena i manje glamurozna Jane. Nakon što nađe svoga dečka Graysona kako se priprema za njezin pogreb, Jane stiže u ured i shvati da je prozvana junakinjom, jer je primila metak umjesto svoga šefa tijekom talačke krize. Uz pomoć svoje vjerne asistentice Teri nastoji pohvatati konce. Prvi je slučaj tužba protiv tvrtke Upland Pharmaceuticals Marcusa Newsoma čija se žena ubila nakon uzimanja poznate tablete za spavanje koja izaziva halucinacije.

Iako je njezina privlačna i ambiciozna suparnica Kim odlučna preuzeti slučaj, Jane nagovori Newsoma da uzme nju…

 

Posljednja, šesta sezona donosi nove slučajeve i neočekivane zaokrete, primjerice Janeinu odluku da Graysonu otkrije pravu istinu o sebi, a sve će kulminirati dirljivom završnicom serije, kada će gledatelji napokon saznati do čega će dovesti neobični zaokreti njihovih sudbina koje su imali prilike gledati sezonu za sezonom!


Komentari (0)

Foto