Dnevnik velikog Perice (2021)

Dnevnik velikog Perice (Originalni naziv)

komedija drama

Radnja se odvija 30-ak godina nakon kultnog filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli"

 
Režija: Vinko Brešan
Scenarij: Vinko Brešan, Renato Baretić, ...
Uloge: Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, ...

Filmografija

Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

Kroz šest pedesetominutnih epizoda pratimo zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini - od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka - postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.
Perica Šafranek sada je odrastao čovjek i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, no nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici. Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Peričinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Peričin najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, no Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Peričinog tetka Ernesta Fulira pokrenut će događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče. U seriji će se pojaviti i poznati domaći bendovi Kojoti, Kawasaki 3p, Robert Mareković i Swingers, glazbenice Zdenka Kovačiček i Ivanka Mazurkijević, te brojni drugi glazbenici. Glazba čini važan dio serije, a u novim aranžmanima ponovno ćemo slušati velike hitove iz prve polovine šezdesetih godina koje su u originalu izvodili Ivo Robić, Beti Jurković, Marko Novosel, Gabi Novak, Drago Diklić, Stjepan Jimmy Stanić, Anica Zubović, Zvonko Špišić i drugi.

Komentari (3)

Foto