Patricia Cornwell: U opasnosti (2010)

PATRICIA CORNWELL: AT RISK (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Tužiteljica želi svoje političke snove ostvariti riješavanjem starog slučaja ubojstva

 
Režija: Tom McLoughlin
Scenarij: John Pielmeier, Patricia Cornwell
Uloge: Andie MacDowell, Daniel Sunjata, Annabeth Gish, Barclay Hope, Zak Santiago...

Filmografija

Poznata američka spisateljica krimi romana, Patricia Cornwell, najpoznatija je po seriji romana o doktorici i forenzičarki Key Scarpetta, koji su imali veliki utjecaj na neke od najpoznatijih svjetskih kriminalističkih drama poput „CSI-a“ i „Zabranjenog slučaja“.

Win Garano (Daniel Sunjata) detektiv je države Massachusetts pred kojim je obećavajuća policijska karijera. Državna odvjetnica Monique "Money" Lamont (Andie MacDowell) odlazi u Tennessee istražiti slučaj koji se dogodio prije dvadeset godina, a misli kako bi joj mogao biti važan za karijeru i savršen primjer za pokretanje nove inicijative u borbi protiv kriminala. Zajedno s kolegom Skyesom (Annabeth Gish), Garana dokazi vode u Knoxville pa u Boston, u kojem otkriva zavjeru koja ga vodi u posve neočekivanom smjeru.

Večerašnji film bazira se na njenom jednom od junaka krimi romana Patricije Cornwell, Winu Garanu, tj. prema romanu „At Risk“ (2006.). Za one željne daljnjeg istraživanja, Win Garano pojavljuje se i kao junak još jednog romana („The Front“), objavljenog dvije godine kasnije. Krimić je vjerno ekranizirao poznatiji TV redatelj Tom McLoughlin, a osim njega, kvalitetu isporučenog garantiraju provjereni glumci Daniel Sunjata i Annabeth Gish, ali, prije svih, poznata holivudska zvijezda Andie MacDowell.


Komentari (0)

Foto