Pakleni udar (1998)

Knock off (Originalni naziv)

akcija

J.C.V.Damme je modni dizajner koji udružuje snage sa CIA agentom u borbi protiv terorizma

 
Režija: Tsui Hark
Scenarij: Steven E. de Souza
Uloge: Jean Claude Van Damme, Rob Schneider, Paul Sorvino, Lela Rochon, ...

Filmografija

Ovaj izvrstan akcijski film režirao je u mahnitom ritmu hongkonški majstor Tsui Hark. Premda je glavni glumac poznati akcijski star Jean-Claude Van Damme, glavna atrakcija filma je Harkova briljantno intenzivna režija.

Godina je 1997. Hong Kong će ubrzo biti pripojen Narodnoj Republici Kini. No dok se to ne dogodi, svi poslovi na crno cvatu. Posebno je razgranata ilegalna proizvodnja američke i zapadnoeuropske robe široke potrošnje na koju se stavljaju krivotvorene poznate marke. Marcus Ray (J.-C. Van Damme) nekad se i sam bavio time, no sad se udružio s prijateljem Tommyjem Hendricksom (R. Schneider) kako bi legalno proizvodio odjeću za poznatu tvrtku traperica. Ali, stiže predstavnica te tvrtke Karen (L. Rochon) i zaprijeti im da će završiti u zatvoru jer je polovica njihove zadnje pošiljke traperica u Ameriku bila nekvalitetna, proizvedena na crno.

A onda jednoga dana Marcus otkrije da je Tommy agent CIA-e kojem je njihova zajednička tvrtka samo paravan za akciju koju vodi lokalni šef CIA-e Johanson (P. Sorvino). Neki od Marcusovih kineskih znanaca upleteni su u proizvodnju dječjih lutki koje lako eksplodiraju. CIA je otkrila da su bivši pripadnici ruske tajne službe KGB-a u tim lutkama krijumčarili na Zapad minijaturne čipove koji na elektronski signal eksplodiraju. Ako se lutke s tim čipovima raspačaju po svijetu, iz jednog se centra mogu izazvati eksplozije bilo gdje. To zanima CIA-u i u razotkrivanju te urote Tommyju će pomoći i snažni Marcus, vješt u tučnjavi svake vrste. Ali, što ga više događaji nose, to je nejasnije tko je na kojoj strani i tko radi za koga.


Komentari (3)

Foto