Slijepa ulica (1966)

Cul-de-sac (Originalni naziv)

komedija triler drama

Ranjeni kriminalac i njegov partner spas potraže u starom dvorcu, no dvorac nije napušten

 
Režija: Roman Polanski
Scenarij: Roman Polanski, Gérard Brach
Uloge: Donald Pleasence, Françoise Dorléac, Lionel Stander, Iain Quarrier

Filmografija

Dvojica ranjenih zločinaca Dickie i Albie potraže zaklon u starom dvorcu na obali čiji su vlasnici ekscentrični George i njegova zamamna supruga. Dok čekaju spas, Albie umre, a Dicky započne neobičnu vezu s osebujnim parom.

Dvojica ranjenih zločinaca Dickie i njegov pajdaš Albie nađu se u nevolji kad im se auto pokvari na cesti uz obalu otoka. Dok je Albie sve bliže smrti, a plima raste, Dickie potraži pomoć u okolici. Na sreću, nailazi na dvorac na obali čiji su vlasnici neobičan mali Englez George i njegova mlada, lijepa supruga, Francuskinja Teresa. Dickie se neprimjetno zadržava u krugu dvorca sve dok ne dojavi svom šefu gdje se nalazi kako bi mogao poslati neke "prijatelje" da ga pokupe. Nakon što je pojeo nekoliko sirovih jaja u njihovu kokošinjcu, Dickie se predstavlja paru koji ne pokazuje razumijevanje za njegov nenajavljeni posjet.
Kad su sami, Teresa i George zabavljaju se igricama. Na primjer, Teresa voli odjenuti Georga u svoju spavaćicu i šminkati ga. Dickie zamoli Georga i Teresu da mu pomognu dovesti Albieja do dvorca, nakon čega Albie gubi orijentaciju, polagano podliježe ranama i umire. U međuvremenu su stigli Teresini i Georgeovi prijatelji sa svojim razmaženim sinčićem Horaceom. Popodne im prolazi u ugodnom tonu sve dok posjet nije gadno prekinut kad nevaljali Horace opali iz sačmarice. Uz sve gnjevnije i frustriranije okruženje, Dickie ubrzo postaje meta Georgeova i Teresina izopačenog, nekontroliranog načina života.

Komentari (0)

Foto