Mia i Grumeni (2008)

MIA ET LE MIGOU (Originalni naziv)

animirani obiteljski

Nakon vizije o svom ocu djevojčica kreće na uzbudljivo putovanje u potragu za tatom

 
Režija: Jacques-Rémy Girerd
Scenarij: Antoine Lanciaux, Jacques Remy-Girerd, ...
Uloge: Dany Boon, John Di Maggio, Garance Lagraa, Charlie Girerd, Matthew Modine...

Filmografija

Animirani film Mia et le migou pripremao se i realizirao punih šest godina. Za briljantan crtež zaslužan je Benoît Chieux, a film je režirao Jacques-Rémy Girerd. Proglašen je najboljim europskim animiranim filmom 2009. godine, a na festivalu animiranog i digitalnog filma u Kini osvojio je Grand Prix.

Mia sanja o svom ocu, koji je jako daleko, baš istu noć kad njega zatrpa lavina zemlje na jednom gradilištu u srcu netaknute prirode. To je projekt koji će nekim bogatim poslovnim ljudima donijeti još više novca. Jedan od njih je i Aldrinov tata koji ne mari ni za što osim za zaradu. Mama mu je daleko, na arktičkoj ekspediciji, pa je Aldrin neveseo i osamljen dječak. No, ovaj put ga tata mora povesti sa sobom na dalek put, na buduće gradilište, jer je baka također odlučila otputovati, a Aldrin ne može ostati sam.Mia odluči krenuti u potragu za tatom i na tom će se putu susresti s Aldrinom...

Jacques-Rémy Girerd osnivač je studija Folimage, koji je danas, tridesetak godina od osnutka, jedan od najvažnijih studija za animaciju u Francuskoj. Za svoj je rad do sada nagrađen nizom nagrada, Kristalnim medvjedom (Le prophetie des grenouilles, koji je također bio prikazan u programu Hrvatske televizije), Cartoon d'Or (L'enfant au grelot) itd.


Komentari (0)

Foto