Biblija: Otkrivenje (2002)

THE BIBLE: THE APOCALYPSE (Originalni naziv)

drama povijesni

Radnja prati posljednje dane ostarjelog apostola Ivana koji se bori za spas kršćanstva

 
Režija: Raffaele Mertes
Scenarij: Gianmario Pagano, Raffaele Mertes
Uloge: Richard Harris, Vittoria Belvedere, Benjamin Sadler, Christian Kohlund, ...

Filmografija

Priča smještena u doba rimskog cara Domicijana koji vodi okrutnu kampanju protiv kršćana dok se ostarjeli apostol Ivan, zadnji preživjeli svjedok Gospodinove pasije bori za spas kršćanstva.

Mala Azija, 90. godina. Rimski car Domicijan vodi okrutnu kampanju protiv kršćana. Zatočen na otoku Patmos, ostarjeli apostol Ivan bori se za spas kršćanstva pišući pisma kršćanskim zajednicama u Maloj Aziji. Nošena željom da upozna zadnjeg preživjelog svjedoka Gospodinove pasije, mlada kršćanka Irene dolazi na Patmos i probija se do Ivanove zatvorske ćelije. Povjeravajući joj pisani zapis svoje vizije, Ivan moli Irene da prenese njegovu poruku kršćanima.

Irenin ljubavnik Valerij također se nalazi na Patmosu, ali ne zato što je kršćanin. Irene ne zna da je on rimski vojnik, posvojeni sin generala Kvinta, koji je zadužio Valerija da na Patmosu motri Ivana i ostale kršćane. Dok car Domicijan pooštrava progon kršćana, Irene pomaže zatočenicima pri bijegu s Patmosa. Ivan je prestar pa ostaje na otoku s Valerijem koji je postao vjernik. Rimljani spriječe bijeg zatvorenika, ali u iščekivanju smrtne kazne Kvint prima vijest da je Domicijan mrtav. Progon kršćana je završio.


Komentari (0)

Foto