Boksačica (2000)

Girlfight (Originalni naziv)

drama sport

Tinejdžerka Diana nalazi ljubav i uspjeh u dominantno muškom svijetu boksa

 
Režija: Karyn Kusama
Scenarij: Karyn Kusama
Uloge: Michelle Rodriguez, Santiago Douglas, Jaime Tirelli, Ray Santiago

Filmografija

Diana slučajno svrati do bruklinške dvorane za treninge i tako stupi u kontakt s trenerom Hectorom... a nađe se i u naručju zgodnoga mladog boksača Adriana.

Diana je žilava, ali bolno iskrena djevojka iz Brooklyna. Mrzovoljna, razočarana i bez pravog usmjerenja, Diana srlja prema isključenju iz škole; redovito se nalazi u kazni i sudjeluje u školskim tučnjavama. Kod kuće njezin nesposobni, ali grubi samohrani otac Sandro očito više voli njezina u knjige zadubljenog brata Tinyja. Obavljajući neki poslić za oca, Diana se nađe u jednoj od poznatijih njujorških boksačkih dvorana, gdje praktički odmah osjeti povezanost s njom.

Iako po tradiciji posve muški sport u latinoameričkoj kulturi, Diana ne odustaje i gradi svoje samopoštovanje s pomoću osornog panamskog trenera Hectora. Uskoro Hector preuzme i ulogu Dianina odgajatelja od njezina potpuno beskorisnog biološkog oca. Dok Diana dobiva na fizičkoj snazi i brzini u ringu, osjeti privlačnost prema zgodnom boksaču Adrianu, koji je navodno u vezi s nekom drugom. Polagano se njih dvoje prepuste obostranoj strasti i do ušiju se zaljube jedno u drugo.

Sudbina se umiješa kad se zakaže njihov međusobni dvoboj u ringu, što ih prisili da biraju između ljubavi i boksa.


Komentari (0)

Foto