Panična potraga (2006)

RUNNING SCARED (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Uzoran muž i mafijaš dovede se u opasnost kada mu ukradu pištolj kojim je ubijen policajac

 
Režija: Wayne Kramer
Scenarij: Wayne Kramer
Uloge: Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga, Chazz Palminteri, Karel Roden, ...

Filmografija

Joey Gazelle (Paul Walker) je s jedne strane uzoran muž a s druge strane još uzorniji kriminalac koji radi za talijanski mafijaški klan u New Jerseyu. Nakon obračuna prilikom primopredaje droge i pogibije jednog od policajaca, Gazelle se mora riješiti pištolja koji je dokaz zločina. On odluči pohraniti oružje u podrum za slučaj da se nađe u situaciji da jednog dana mora ucijenjivati svog šefa. Nakon što pištolj pronađe dječak Oleg, prijatelj njegovog sina, i rani svog očuha, Gazelle se upravo nađe u takvoj situaciji.

Prilikom neuspjele preprodaje droge Joey Gazzelle (P. Walker), mafijaš iz talijanskog klana, domogne se pištolja kojim je ubijen policajac. Umjesto da ga se riješi, svjestan da je to dokaz ubojstva korumpiranog policajca, Joey ga odluči zadržati. Time bi mogao i ucjenjivati svojega poslodavca ako mu zatreba. Jednoga dana pištolj slučajno pronalazi Oleg (C. Bright), sramežljivi dječak, prijatelj Joeyjevog sina. Njime rani svojeg očuha koji zlostavlja njega i njegovu majku, rusku emigranticu. Stvar će se zakomplicirati kada Joey shvati da je Olegov očuh povezan s velikim ruskim klanom koji je u sukobu s njegovim...

"Panična potjera" solidan je američki film; kombinacija trilera, detektivskog i akcijskog filma tmurne atmosfere i teške priče o klanskim obračunima u New Jerseyju. Film je režirao i napisao Wayne Kramer, a u njemu glume poznati američki glumci (manju ulogu ima i glumica hrvatskog podrijetla Ivana Miličević).


Komentari (0)

Foto