Opasna pratnja (2007)

THE WALKER (Originalni naziv)

triler drama politički

Pripadnik visokog društva koji je pratnja ženama imućnih muževa uplete se u ubojstvo

 
Režija: Paul Schrader
Scenarij: Paul Schrader
Uloge: Woody Harrelson, Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall, Lily Tomlin, ...

Filmografija

"The Walker" film je scenarista i redatelja Paula Schradera koji je prvu slavu stekao scenarijima za filmove poput Yakuza (r: Sydney Pollack), Opsesija (r: Brian De Palma), Taksist (r: Martin Scorsese) te 80-ih režijom intrigantnih filmova (Američki žigolo, Ljudi mačke, Mishima). U ovom političkom trileru uloge je podijelio eminentnim glumcima W. Harrelsonu, K. Scott Thomas, L. Tomlin te legendi filmske umjetnosti L. Bacall. Snimljen u interijerima koji odišu bogatstvom i luksuzom film prikazuje život američke političke elite.

Carter Page III. (Woody Harrelson) pripadnik je visokog washingtonskog društva, imućan nasljednik ugledne obitelji, homoseksualac koji ima mnoštvo prijateljica s kojima izlazi po društvenim događajima na zadovoljstvo njihovih visokopozicioniranih muževa, a i svoje, jer iako ne krije svoju orijentaciju, ipak je diskretan. Druženje ugodno s korisnim nastavilo bi se da se ne dogodi brutalno ubojstvo poznatog lobista, inače ljubavnika jedne od Carterovih prijateljica, Lynn, čiji je muž senator. Carter odluči štititi Lynninu tajnu, a sam pokrene vlastitu istragu...

Iako žanrovski triler, konkretnije politički triler, film se više bavi opisom društva te njegovom kritikom, socijalnim komentarom koji nije ni malo ugodan kao što su njegovi lijepi interijeri i limuzine.


Komentari (0)

Foto