Tinejdžerski paparazzo (2010)

Teenage Paparazzo (Originalni naziv)

dokumentarni

Priča o odnosu četrnaestogodišnjeg paparazza i zvijezde serije „Svita“ Adriana Greinera

 
Režija: Adrian Grenier
Scenarij: Adrian Grenier
Uloge: Alec Baldwin, Lewis Black, Noam Chomsky, Matt Damon

Filmografija

Jedne noći u Los Angelesu, zvijezda „Svite“ Adrian Greiner upoznaje 14-godišnjega paparazza Austina Visschedyka. Zadivljen i inspiriran britkim tinejdžerom, Grenier kameru okreće prema dječaku u želji da upozna njegov jedinstveni svijet.

Inspiriran slučajnim susretom s Visschedykom tijekom noćnog izlaska, Greiner (koji je režirao dokumentarac „Shot in the Dark“) odlučuje okrenuti kamere prema paparazzu u želji da istraži svijet ovoga jedinstvenoga tinejdžera. No glumac/režiser ubrzo otkriva da će morati preuzeti odgovornost za svoj utjecaj na mladićev život. Kad Visschedyk poklekne pod iskušenjima slave, Greiner odlučuje otkriti što ta iskušenja čini toliko moćnima i u nadi da će pronaći nešto dublje od odnosa međusobnog iskorištavanja koji njih dvojica trenutačno gaje.

„Tinejdžerski paparazzo“ stavlja u kontekst ovu živopisnu priču o odnosu dvojice ljudi koristeći se intervjuima s raznim zvijezdama koje razumiju i prednosti i mane medijske izloženosti. Razgovarat će s psiholozima, povjesničarima i zvijezdama (između ostalih i s Mattom Damonom, Evom Longoriom, Paris Hilton, Alecom Baldwinom i Whoopi Goldberg), ali i s kritičarima, obožavateljima, blogerima, izdavačima i novinarima žutoga tiska.

Ono što nam Greiner nudi intiman je pogled na paparazze i kulturu poznatih kojoj oni služe te na način na koji čitav taj svijet utječe na ovoga iznimnoga tinejdžera i njegovu obitelj.


Komentari (0)

Foto