Igre gladi (2012)

The Hunger Games (Originalni naziv)

akcija drama sf

Dvoje tinejdžera prisiljeno je sudjelovati u smrtonosnom natjecanju

 
Režija: Gary Ross
Scenarij: Gary Ross
Uloge: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, ...

Filmografija

Snimljen prema istoimenom bestselleru spisateljice Suzanne Collins, filmsku senzaciju Igre gladi nazivaju novim Sumrakom!

Totalitarna država Panem sastoji se od 12 siromašnih regija, a u središtu zemlje je glavni grad Capitol, u kojem su moćnici smislili okrutnu igru kako bi demoralizirali narod i preduhitrili bilo kakav pokušaj pobune. Izvlačenjem u loto igri sve regije svake godine moraju dati jednog mladića i djevojku između 12 i 18 godina, koji će se boriti do smrti u igri, u kojoj pobjednika čeka bogatstvo i slava, a čitav okrutni "spektakl" prenosi televizija. U dvanaestoj regiji Katnis Everdeen (Jennifer Lawrence) ponudi se sudjelovati u igrama umjesto mlađe sestre Primrose (Willow Shields), koja je izvučena kao natjecateljica. Ona i Peeta Mellark (Josh Hutcherson) odlaze u Capitol, kako bi privukle sponzore i obavile bešćutne PR aktivnosti prije ulaska u igru, u kojoj samo jedan natjecatelj može preživjeti.
Jedan od najvećih kino hitova 2012., nastao prema istoimenom romanu, akcijska je fantazija "Igre gladi" u kojoj se pojavljuje jedna od najvećih zvijezda današnjeg Hollywooda, Jennifer Lawrence. Jennifer Lawrence je fantastična u ulozi Katniss, društvo joj pravi Josh Hutcherson, u filmu koji je odnio nevjerojatne 33 nagrade i 42 nominacije na raznim festivalima.

Komentari (29)

Foto