Tajna Kellsa (2009)

The Secret Of Kells (Originalni naziv)

animirani obiteljski fantastika

Magija, fantastika i keltska mitologija spojene su u vrtlog boja i detalja

 
Režija: Tomm Moore, Nora Twomey
Scenarij: Fabrice Ziolkowski
Uloge: Evan McGuire, Brendan Gleeson, Mick Lally, Paul Young, Liam Hourican

Filmografija

Mladi Brendan živi u srednjovjekovnom naselju koje opsjedaju barbarske horde. Ali na vidiku je nova pustolovina kad onamo stigne iskusni iluminator i donese prastaru, ali nedovršenu knjigu, koja obiluje tajnom mudrošću i moćima...

U 9. stoljeću, u udaljenom dijelu Irske leži utvrđeni samostan Kells, gdje mirno živi dvanaestogodišnji Brendan. Naporno radi zajedno s ostalim redovnicima kako bi učvrstili bedeme oko samostana koji ih štite od vikinških napada. Ali dolaskom brata Aidana, hvaljenog majstora iluminacije i čuvara neobične, no nedovršene knjige, za dječaka počinje pustolovina. Aidan podučava Brendana umijeću iluminacije probudivši u njemu skriveni talent. Brendan mora dovršiti čarobnu knjigu.

Mora svladati najdublje strahove kada ga tajna potraga po prvi put odvede izvan zidina samostana u začaranu šumu gdje se skrivaju opasna mitska bića. Tu upozna vilu Aisling, tajnovitu bijelu djevojku/vukodlaka, koja će mu pomoći na putu. Ali zastrašujuće vikinške horde sve su bliže i pitanje je može li Brendan svojim umijećem iluminacije osvijetliti tamu i dokazati da je prosvjetljenje najbolja obrana protiv barbara.


Komentari (0)

Foto