Smrtonosna potjera (1988)

SHOOT TO KILL (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Agent FBI-a (S. Poitier) u lovu je na opsanog ubojicu

 
Režija: Roger Spottiswoode
Scenarij: Michael Burton, Harv Zimmel, Daniel Petrie Jr.
Uloge: Sidney Poitier, Tom Berenger, Kirstie Alley, Clany Brown, Richard Masur

Filmografija

"Shoot to Kill" uzbudljiv je akcijsko-pustolovni triler, većim dijelom smješten u atraktivno planinsko-šumsko područje u blizini američko-kanadske granice. Film je režirao američki sineast Roger Spottiswoode, rođen u Kanadi i odrastao u V. Britaniji, koji se isprva afirmirao kao montažer na filmovima Sama Packinpaha i Waltera Hilla, da bi od kraja sedamdesetih godina i sam počeo režirati. Najpoznatiji su mu filmovi "U plamenu Nikaragve", "Turner i Hooch" te televizijsko ostvarenje "And the Band Played On", prvi film s temom side, a poznat je i kao koscenarist velikog hita W. Hilla "48 sati".

Policija uhiti muškarca koji je kasno noću pokušao opljačkati draguljarnicu čiji je suvlasnik. On im prizna da je to učinio kako bi ispunio zahtjev kriminalca koji je oteo njegovu suprugu. Agenti FBI-a predvođeni iskusnim Warrenom Stantinom (Sidney Poitier) opkole draguljarevu kuću, ali su prisiljeni predati otmičaru vreću s draguljima kako bi oslobodili ženu.No otmičar ubije ženu i pobjegne morskim putem. Uđu mu u trag u planinsko-šumskom području na sjeveru, gdje se pridružio skupini planinara čiji je vodič Sarah Rendell (Kirstie Alley). Stantin zatraži od Sarina dečka Jonathana Knoxa (Tom Berenger) da mu bude vodič dok traga za zločincem...

Glumačku postavu predvode legendarni S. Poitier, prvi crnački glumac nagrađen Oscarom (Ljiljani u polju, Bijeg u lancima, U vrelini noći, Pogodi tko dolazi na večeru), nekadašnja velika zvijezda T. Berenger (Velika jeza, Vod smrti, Detektiv i dama, Sliver, Dan obuke) te svojedobno vrlo popularna K. Alley (Gle tko govori 1-3, TV serija Kafić Uzdravlje, Razarajući Harry).


Komentari (0)

Foto