Gdje duge sjaju (2009)

A SHINE OF A RAINBOW (Originalni naziv)

drama dječji obiteljski

Povučenom dječaku iz irskog sirotišta život se promijeni kada ga posvoji mlada žena

 
Režija: Vic Sarin
Scenarij: Dennis Foon, Vic Sarin, Catherine Spear, ...
Uloge: Connie Nielsen, Aidan Quinn, John Bell, Jack Gleeson, Tara Alice Scully, ...

Filmografija

Ovaj izvrstan film redatelja Vica Sarina (Sea People, Partition, Cold Comfort) osvojio je više nagrada: nagradu dječjeg žirija na festivalu u Chicagu; nagradu publike na festivalu Heartland; te nagradu Leo za scenarij. Neobično je što filmu nije dodijeljena nijedna nagrada za glumu iako je zaslužuje svo troje glavnih glumaca, osobito mali John Bell kao Thomas.

Tomas (J. Bell) odrasta u irskom sirotištu. Ostali dječaci rugaju mu se i on je uvijek po strani od njihovih grubih igara. Jednog dana pozvan je u ravnateljev ured: netko ga je izabrao. Tomas je prestrašen, no kad ugleda lijepu, mladu, nježnu i nasmijanu ženu, malo se opusti. Maire (C. Nielsen) objasni dječaku da će njegov dom biti na otoku Corrie. Putuju brodom, Tomasu je mučno, ali stišće zube. Ni doček u luci ne prolazi dobro: dočekuju ga djeca Maireine prijateljice i prvi susjedi, Seamus i Nancy. Kao i dječaci u sirotištu, i Seamus se grubo šali s prestrašenim Tomasom. Kod kuće, Maire dočekuje njezin muž Alec (A. Quin). Iako se složio da posvoje dječaka, razočaran je kad vidi sramežljivo, povučeno i prestrašeno stvorenje, koje uza sve i muca...

Ulogu Maire tumači Connie Nielsen, lijepa danska glumica koja se proslavila u filmovima Đavolji odvjetnik, Zabranjene fotografije, Broder i Gladijator.


Komentari (0)

Foto