Vražji Nicky (2000)

LITTLE NICKY (Originalni naziv)

komedija fantastika

Vrag odluči ostati na prijestolju što ne odgovara njegovu sinu koji ga želi naslijediti

 
Režija: Steven Brill
Scenarij: Tim Herlihy, Adam Sandler
Uloge: Adam Sandler, Patricia Arquette, Harvey Keitel, Rhys Ifans, Tommy Lister, ...

Filmografija

Vjerojatno svi znamo njegov broj i njegovo ime, a sada ćemo upoznati i cijelu njegovu obitelj. On je star i povukao bi se u mirovinu, a kao pravi tradicionalni otac želi da bar jedan od njegova tri sina naslijedi "obiteljski posao". Ali njegovi zbunjeni sinovi za to nisu sposobni, što nas ne bio trebalo čuditi ako znamo da je njihova majka anđeo! Adam Sandler, jedan od najduhovitijih američkih komičara, u ovoj će nam neobičnoj komediji pokazati kako njegovo pojavljivanje uvijek izaziva salve smijeha, čak i kad portretira sina samoga vraga.

Kada svemoćni Princ Tame odluči kako neće svoje podzemno kraljevstvo prepustiti ni jednom od svoja tri sina, sposobna dvojica pobjegnu na Zemlju kako bi si vlastito kraljevstvo stvorili tamo. Njihov čin zatvori portal kroz koji grešne duše dolaze u pakao, što počinje smanjivati Sotoninu moć pa je on primoran poslati svoga voljenog, ali najslabijeg sina Nickyja (Adam Sandler) na Zemlju, sa zadatkom da braću vrati u pakao. Ali, Nickyju se zadatak baš i ne dopadne...
"Vražji Nicky'"je nesvakidašnja komedija s nadnaravnim i fantastičnim elementima redatelja Stevena Brilla, koja ne priznaje ni svetinje ni tabue, u svome naumu da vas nasmije do suza, u čemu itekako uspijeva. Čak i kad se gledatelj privikne na bizaran zaplet, stalni i neočekivani preokreti u radnji neće ga prestati iznenađivati tijekom cijelog filma.
Film je ovo pun glumačkih veličina, od legendarnoga Harveyja Keitela, preko prekrasne Patricije Arquette do odličnog Rhysa Ifansa, ali prava zvijezda ipak jest Adam Sandler, koji se i ovom ulogom potvrdio kao dostojan takmac jednom Jimu Carreyu.

Komentari (1)

Foto