ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Čovjek od papira (2009)

Paper Man (Originalni naziv)

komedija drama

Propali pisac ostvari prijateljstvo sa mladom djevojkom

 
Režija: Kieran Mulroney, Michele Mulroney
Scenarij: Michele Mulroney, Kieran Mulroney
Uloge: Jeff Daniels, Emma Stone, Ryan Reynolds

Filmografija

Inspirativna komična drama o čudnom prijateljstvu između Richarda (Jeff Daniels), propalog sredovječnog pisca koji nikad nije u potpunosti odrastao, i Abby (Emma Stone), 17-godišnje djevojke koja je naglo odrasla zbog obiteljske tragedije prije nekoliko godina. Oboje su nesigurni, prestrašeni krenuti dalje i oboje traže tog posebnog prijatelja koji će ih uvesti u budućnost.

Od djetinjstva Richard se najviše oslanja na zamišljenog prijatelja u svojoj glavi, kostimiranog superjunaka Kapetana Izvrsnog (Ryan Reynolds). Na nagovor svoje supruge Claire (Lisa Kudrow), Richard se tijekom zime preseli u naselje na plaži u Long Islandu, kako bi prevladao spisateljsku blokadu. Ondje upozna Abby i unajmi je kao dadilju iako nema djece. Njihovo krhko novo prijateljstvo razbukta se kada se Richard oduševi Abbynom domaćom juhom, a Abby pokaže zanimanje za Richardovo pisanje i umijeće u origamiju.

Kako zima prolazi, a nježno i otkačeno prijateljstvo između Richarda i Abby raste, dvojac počinje povjeravati jedno drugom svoje snove i životne teškoće. S dolaskom proljeća Richard i Abby postanu svjesni da je vrijeme da se oproste sa zamišljenim prijateljima iz prošlosti i prigrle budućnost kao nov početak – baš kao što biste prigrlili novo i jedinstveno prijateljstvo.


Komentari (1)

Foto