Instinkt (1999)

INSTINCT (Originalni naziv)

triler drama

Zadatak mladog psihijatra je procijena stanja šutljivog antropologa optuženog za ubojstva

 
Režija: Jon Turtletaub
Scenarij: Gerald Di Pego
Uloge: Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr., Donald Sutherland, Maura Tierney, ...

Filmografija

Film "Instinct" snimljen je prema romanu "Ishmael" Daniela Quinna u režiji Jona Turtletauba (Dok si spavao, Fenomen). S motivom čovjeka koji je bliskiji životinjskoj vrsti nego ljudima, film je zanimljiva mješavina filmova "Kad jaganjci utihnu", "Gorile u magli" i "Let iznad kukavičjeg gnijezda", a uz izvrsnu priču, uspjehu filma pridonose dva glumca oskarovca, Anthony Hopkins (Kada jaganjci utihnu) i Cuba Gooding Jr. (Jerry Maguire). Film je 2000.godine osvojio nagradu "Genesis" za najbolji film.

Antropolog i primatolog dr. Ethan Powell (A. Hopkins) godinama je proučavao gorile u džunglama Ruande sve dok nije postao prihvaćeni član njihove skupine. Nakon što je u džungli ubio nekoliko ljudi, uhićen je i zatvoren, ali od onda nije progovorio nijednu riječ.
Upornošću američke vlade prebačen je u američki zatvor gdje mladi, ambiciozni psihijatar dr. Theo Calder (C. Gooding Jr.) dobiva zadatak procijeniti njegovo stanje i otkriti motive agresivnog ponašanja. No, Powell je tvrd orah koji s Calderom započinje psihološku bitku.

Komentari (1)

Foto