Sjeverna obala (1987)

NORTH SHORE (Originalni naziv)

drama romantika avantura

Mladić iz Arizone koji dođe na Havaje surfati pronaći će iskusnog učitelja i pravu ljubav

 
Režija: William Phelps
Scenarij: Tim McCanlies, Randal Kleiser
Uloge: Matt Adler, Nia Peeples, Gregory Harrison, John Philbin, Gerry Lopez, ...

Filmografija

"Sjeverna obala“ u određenim gledateljskim krugovima slovi kao klasik koji svi zaljubljenici u daskanje moraju pogledati. Glavne uloge podijelili su Matt Adler, koji u ulozi Ricka nauči vrijedne lekcije o životu i ljubavi, Nia Peeples i Gregory Harrison, čijim nastupima se zaista nema što prigovoriti.

Prije povratka fakultetu u Arizoni, Rick (Matt Adler) odluči provesti ljeto surfajući na Havajima. Tamo mu se lokalni surferi izruguju jer jednostavno ne vjeruju da mladić iz pustinje može naučiti daskati, ali, na Rickovu sreću, nisu svi toliko sumnjičavi prema njegovim sposobnostima i nastojanjima da postane jahač valova. Surferska legenda Chander (Gregory Harrison) vjeruje u Ricka i odluči ga podučiti svemu što zna. Rick na Havajima upozna i lijepu Kiani (Nia Peeples) prema kojoj osjeti jaku privlačnost.

Film je snimljen na prelijepoj lokaciji Oahua, a u njemu se pojavljuju i surferske legende Gerry Lopez i Laird Hamilton te svjetski prvaci daskanja Shaun Tomson, Derek Ho i Mark Occhilupo.


Komentari (0)

Foto