Rocky i Bullwinkle (2000)

THE ADVENTURES OF ROCKY & BULLWINKLE (Originalni naziv)

komedija animirani avantura

Animirani junaci, vjeverica Rocky i los Bullwinkle kreću u misiju spašavanja domovine

 
Režija: Des McAnuff
Scenarij: Kenneth Lonergan, Jay Ward
Uloge: Rene Russo, Jason Alexander, Piper Perabo, Randy Quaid, Robert De Niro, ...

Filmografija

I dok zvijezde crtane serije iz šezdesetih vjeverica Rocky (glas: June Foray) i los Bullwinkle (glas: Keith Scott) provode mirne dane daleko od nekadašnjih uzbuđenja, njihovi stari neprijatelji ne miruju. Nakon što je srušen Berlinski zid, u bivšem sovjetskom satelitu Pottsylvaniji dolazi do prevrata, pa Neustrašivi Vođa (R. De Niro) i njegovi pomoćnici Nataša (R. Russo) i Boris Badenov (J. Alexander) bježe iz zemlje odlučivši se skrasiti u Hollywoodu...

Televizijski ugovor s njima propadne te troje zlikovaca odluče pokrenuti svoju TV postaju nazvanu RBTV ("Stvarno loša televizija") čijim će signalom hipnotizirati gledatelje i preuzeti vlast. Stoga predsjednik Signoff (J. Rebhorn) pozove u pomoć tajnu agenticu Karen Sympathy (P. Parabo) koja s Rockyjem i Bullwinkleom krene u neizvjesnu misiju spašavanja domovine...

Pokojni američki animator Jay Ward (1943.-1989.) autor je dviju iznimno popularnih TV serija koje su svojim simpatičnim likovima i reskim humorom oduševljavale i dječju i odraslu publiku. Riječ je o Rocky and His Friends (1959.-1964.) i The Bullwinkle Show (1961.-1973.), koje su nekoliko desetljeća kasnije poslužile kao predložak za ambiciozni igrano-animirani projekt u stilu hitova "Tko je smjestio Zeki Rogeru?" i "Space Jam".

Film "The Adventures of Rocky and Bullwinkle" režirao je dvostruki dobitnik Tonyja Des McAnuff koji je broadwayskoj (mjuzikli Big River i The Who's Tommy) pridružio i hollywoodsku karijeru (Cousin Bette). Izvorne Wardove zamisli scenaristički je prilagodio Kenneth Lonergan (You Can Count on Me, Bande New Yorka), dok se ispred kamera našla uistinu respektabilna glumačka ekipa koja se nesumnjivo dobro zabavljala dočaravajući interakciju s računalno generiranim likovima vjeverice i losa.

Glavne negativce odglumili su oskarovac R. De Niro (Kum 2, Razjareni bik), zvijezda Seinfelda G. Alexander (Ljubav je slijepa, North) i R. Russo (Afera Thomasa Crowna, Smrtonosno oružje 3). Na strani pravde mjesta su zauzeli R. Quaid (The Last Detail, Planina Brokeback), J. Goodman (The Big Lebowski, serija Roseanne), W. Goldberg (Duh, Redovnice nastupaju) i mlada P. Perabo (Djevojke iz Coyote bara, Popust na količinu). Crtanom dvojcu glasove su posudili J. Foray (poznata po interpretaciji bakice iz animirane družine Looney Tunes) i K. Scott (George iz džungle). Film je nominiran za nagradu Saturn, i to za epizodne uloge Rene Russo i Jasona Alexandera, ali unatoč očekivanjima i proračunu od 76 milijuna dolara nije uspio postati kinohit.


Komentari (0)

Foto