Piratski radio, najopasniji radio (2007)

Radiopiratene (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Mladi Karl stiže u neobični gradić kojeg u šaci drži moćni Johanes Jansen

 
Režija: Stig Svendsen
Scenarij: Gunnar Germundson
Uloge: Anders Hermann Clausen, Anna Dworak, Gard B. Eidsvold, Per Christian Ellefsen

Filmografija

Ovaj neobičan film za djecu i odrasle, sa zanimljivom idejom o redu koji je pretvoren u nekreativnu i beživotnu tiraniju, bio je nominiran za norvešku nacionalnu filmsku nagradu Amanda za najbolji film, glazbu i zvuk.

Poslije rastave roditelja Karl Jonathan (A. H. Clausen) odlazi s ocem živjeti u očev (F. Saheim) rodni gradić Skjelleruten, što na norveškom znači Ukor-grad. U gradu je sve tiho, mirno i uredno, kao da tu nitko ne živi. Sva su djeca odjevena u žute kombinezone i nose žute kacige, a bicikli koje voze imaju pomoćne kotače. I svi su posve jednaki, i djeca, i bicikli, i vrtovi. Šef grada je Johanes Jansen (G. B. Edsvold), čovjek u invalidskim kolicima, koji vlada gradom uz pomoć radija.

Jednog dana, bježeći pred bandom bajkera na koju su slučajno naletjeli, Karl Jonathan i njegova novostečena prijateljica Sisseline (H. Gystad) skriju se u napuštenom tornju gdje nađu posve ispravnu radiostanicu. Uskoro umjesto hladnog i tvrdog Jansenovog glasa počnu odjekivati dječji glasovi, smijeh i rap-glazba...


Komentari (0)

Foto