Kraljević i ja 4: Azijska avantura (2010)

The Prince & Me: The Elephant Adventure (Originalni naziv)

komedija romantika

Edward i Paige odluče pomoći nesretnoj princezi Myri

 
Režija: Catherine Cyran
Scenarij: Blayne Weaver
Uloge: Selina Lo, Jonathan Firth, Kam Heskin, Vithaya Pansringarm

Filmografija

Godinu dana poslije kraljevskog vjenčanja, kralj Edward i kraljica Paige od Danske primaju pozivnicu da prisustvuju vjenčanju princeze Myre od Sangyoona. Po njihovom dolasku, pronalaze nesretnu Myru zbog ugovorenog braka. Myra je zaljubljena u Alua, dresera slona kojeg Myra treba, po običaju, jahati na vjenčanju. Kada se otkrije tajna veza Myre i Alua, on završava u zatvoru, a slon bježi.

Paige (K. Heskin) je liječnica i danska kraljica. Prije nego što je postala kraljica, bila je obična seoska djevojka. Ona i njezin muž, kralj Edvard (C. Geere), zaljubljeni su i sretni. Jednog dana stiže im poziv iz daleke azijske zemlje, čiji ih kralj poziva na vjenčanje svoje kćeri Myre (A. Wang). Radi dobrobiti kraljevstva on joj je odabrao muža. Paige i Edvard odmah primjećuju da Myra to ne želi...
Kad je 2004. godine snimljen prvi film prema priči Prince and Me, režirala ga je Martha Coolidge, ulogu buduće kraljevne glumila je Julia Stiles, a ulogu danskog prijestolonasljednika Luke Mably. Film je bio veliki hit, pa su snimljena još tri filma, a za sada je najnoviji Prince and Me: Elephant Adventure, film iz 2010. godine. Glavne uloge preuzeli su K. Heskin i C. Geere, a radnja se iz Amerike i Danske preselila u Aziju.

Komentari (0)

Foto