Carrie Fisher: Bez dlake na jeziku (2010)

Wishful Drinking (Originalni naziv)

dokumentarni

Adaptacija autobiografske kazališne predstave holivudske ikone Carrie Fisher

 
Režija: Fenton Bailey, Randy Barbato
Scenarij: Carrie Fisher
Uloge: Carrie Fisher, Eddie Fisher, Harry Karl

Filmografija

Dijete holivudskih zvijezda. Ikona Ratova zvijezda. Simbol mentalne bolesti. Glumica/spisateljica ogoljuje dušu u sirovoj, gorkoj, opojnoj istinitoj priči o životu na rubu, temeljenoj na kazališnoj predstavi i hit-knjizi.

Kao što pokazuje u ovoj urnebesnoj i često bolnoj izvedbi, Carrie Fisher nije samo uspješna glumica, scenaristica i spisateljica. Ona je dijete zvijezda šoubiznisa - kći je slavne glumice Debbie Reynolds i pjevača Eddieja Fishera čija je javna afera s Elizabeth Taylor uništila brak iz bajke. Iako je odrasla okružena filmskim zvijezdama te sama vrlo rano iskusila slavu (s 19 je dobila ulogu princeze Leije u Ratovima zvijezda), njezin život nije bio nešto na čemu joj se moglo zavidjeti.

Suočavala se s mnogim izazovima: tragičnim vezama, ovisnostima o drogi i alkoholu, periodima odvikavanja, bipolarnim poremećajem te terapijom elektrošokovima. Svoj uspjeh i preživljavanje u takvim okolnostima duguje svojoj nepopustljivosti, inteligenciji i prije svega herojskom smislu za humor. Carrie Fisher: Bez dlake na jeziku otkriva nam ne tako blistavu stranu života jedne zvijezde.

Kombinirajući crni humor i gole činjenice kako bi prikazao ljudsku stranu Carriena vrtoglavog života, ovaj film ujedno skida stigmu sa psihičkih bolesnika.


Komentari (0)

Foto