Patagonija (2010)

Patagonia (Originalni naziv)

Dvije žene otisnu se na osobna putovanja

 
Režija: Marc Evans
Scenarij: Laurence Coriat
Uloge: Matthew Rhys, Rhys Parry Jones, Duffy, Nia Roberts

Filmografija

Usred velebnih gorskih lanaca Patagonije živi gotovo mitska zajednica Velšana, potomaka kolonista koji su se ondje iskrcali pri koncu 19. stoljeća. Ovim lijepim filmom, redatelj Marc Evans („Ledeno ubojstvo“) objedinuje kulturu i krajolik obaju zemalja da bi ispričao priču dviju žena u potrazi za odgovorima.

U Cardiffu, veza Gwen i njezina muža Rhysa našla se u krizi jer ne uspijevaju napraviti dijete. Kada Rhys pošalju na fotografski projekt u Patagoniju, Gwen pomisli da će bijeg u pustolovinu popraviti njihov odnos. U Patagoniji, sredovječna Argentinka Cerys kreće na tajno putovanje u Wales, domovinu svoje davno izgubljene majke. Njezin pomalo nervozan nećak Alejandro pridružuje joj se kao pratnja te neočekivano otkrije da ga ondje možda čeka budućnost sa zavodljivom Velšankom.

Iako im se putovi nikad ne ukrste, njihova su putovanja podudarna: Gwenina potraga za smislom svoga braka odvodi je u neočekivanu avanturu, dok Cerysina potraga za istinom o svom podrijetlu ne daje jednostavne odgovore. Zajedno, njihove priče čine ovaj film spojem intimnih trenutaka i veličanstvenih krajolika.


Komentari (0)

Foto