Luđaci u podmornici (1996)

DOWN PERISCOPE (Originalni naziv)

komedija

Kapetan podmornice sa grupom probisvijeta pokušava pobjediti suparnika u ratnoj simulaciji

 
Režija: David S. Ward
Scenarij: Hugh Wilson
Uloge: Kelsey Grammer, Lauren Holly, Rob Schneider, Harry Dean Stanton, ...

Filmografija

Podmornica puna hrđe, neposlušni kapetan, posada puna propalica. Ne čini se kao spoj koji jamči pobjedu? Razmislite dvaput.

Nakon što je svojoj zemlji služio više od dvadeset godina, mornarički kapetan Thomas Dodge (K. Grammer) napokon je nagrađen - dobio je svoju prvu podmornicu. No to nije moderna blještava podmornica kakvoj se nadao, već stara, zahrđala "USS Stingray". Ništa bolja nije ni posada, sastavljena od samih propaliteta i jedne žene. Ona je časnica Emily Lake (L. Holly), a među ostalima su hiperaktivni i naporni Martin T. Marty Pascal (R. Schneider) te vječno pijani inženjer Howard (H. D. Stanton). Dodge ima zadatak dovesti podmornicu do insceniranog napada kako bi se provjerilo može li stara podmornica još uvijek funkcionirati. Admiral Dean Winslow (R. Torn) smatra da može i želi to dokazati svom oponentu, admiralu Yancyju Grahamu (B. Dern) koji je uvjeren da će moderna obrana biti neprobojna barijera staroj dizelašici. No te ratne igre imaju i svoj ulog - Dodgeovu budućnost u mornarici. Ako uspije, postat će zapovjednik nove podmornice, a ako ne, čeka ga uredski posao...

U filmu glumi Kelsey Grammer, najpoznatiji po svojoj ulozi Frasiera u istoimenom televizijskom sitcomu. Ovdje se pokazao kao opušten glumac koji se relativno lako snašao i u dugometražnome filmu. Najpoznatiji njegov izlet u dugometražne vode inače je onaj u epizodnoj ulozi filma "Petnaest minuta slave" Johna Herzfelda iz 2001. godine, s Robertom De Nirom i Edom Burnsom u glavnim ulogama. U "Luđaci u podmornici" glume i druge zvijezde - Lauren Holly, Rob Schneider, Harry Dean Stanton, Rip Torn, Bruce Dern ili William H. Macy.


Komentari (2)

Foto