Tko je Harry Crumb? (1989)

WHO'S HARRY CRUMB? (Originalni naziv)

komedija

Nesposobni privatni detektiv treba pronaći otmičare prekrasne kćeri milijardera

 
Režija: Paul Flaherty
Scenarij: Robert Conte, Peter Martin Wortmann
Uloge: John Candy, Jeffrey Jones, Annie Potts, Tim Thomerson, Barry Corbin

Filmografija

Komedija je snimljena 1989. godine, na kraju desetljeća u kojem je taj žanr ponovno procvjetao. Film je urnebesan primjer prvoklasne filmske zabave čiji uspjeh ne leži u jeftinim gegovima i specijalnim efektima, nego u zanimljivoj i slojevitoj priči, sjajnoj karakterizaciji likova te nizu fantastičnih glumačkih izvedbi.

On misli za sebe da je majstor u prerušavanju, genij zaključivanja i prvorazredni ljubavnik. No drugi ga doživljavaju kao elementarnu nepogodu. 'Tko je Harry Crumb', s pravom se pitate. Privatni istražitelj Harry Crumb (John Candy) sebe smatra vrhunskim ekspertom u mnogim poljima ljudskog djelovanja. Čeličnih živaca, željeznog tijela i visoke inteligencije, Harry uvijek uspije riješiti svaki zločin te je stoga unajmljen pronaći otmičare prekrasne kćeri milijardera P.J. Downinga (Barry Corbin). Radeći na slučaju Harry će morati upotrebiti sve svoje sposobnosti, znanja i vještine - fotografsko pamćenje, poznavanje najmodernijih tehnoloških pomagala te maskiranje.

Crumb saznaje kako se Helen (Annie Potts) za Downinga udala isključivo zbog novca, te da održava tajnu ljubavnu vezu s Vinceom Barnesom (Tim Thomerson), mjesnim teniskim profesionalcem koji žudi za Downingovim bogatstvom. Čini se da je Harry na dobrom tragu.

Naslovnu ulogu tumači John Candy, koji će vas nasmijati do suza, a iz odlične glumačke postavi valja izdvojiti Barryja Corbina, slavnog Mauricea iz serije "Život na sjeveru".


Komentari (0)

Foto