Ubojice (2010)

Killers (Originalni naziv)

akcija komedija romantika

Nakon tri godine savršenog braka mlada žena otkiva da joj je muž profesionalni ubojica

 
Režija: Robert Luketic
Scenarij: Ted Griffin, Bob DeRosa
Uloge: Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Tom Selleck, Catherine O'Hara, ...

Filmografija

Slomljena iznenadnim prekidom Jen (Katherine Heigl) odlazi sa roditeljima na odmor u Francusku. Tamo upoznaje muškarca svojih snova Spencera Aimesa (A. Kutcher). Njihova veza se okrunjuje brakom, te nakon tri godine bračne idile Jen otkriva da joj je muž plaćeni ubojica.

Jen (K. Heigl) je lijepa, privlačna i napuštena, zato odlazi na kraći odmor s roditeljima (T. Selleck, C. O'Hara). U hotelu sretne Spencera (A. Kutcher), golog do pojasa, lijepo razvijenog i zavodljivog. Počinju se družiti, zaljube se i uskoro vjenčaju, iako Jenin otac nije presretan kćerinim izborom. Spencer se prije bavio opasnim poslovima, a nakon vjenčanja s tim je prekinuo, bar je on tako mislio. No, tri godine kasnije, njegova se prošlost vraća opasnija nego ikada: za njegovu je glavu raspisana nagrada od čak 20 milijuna dolara...
Ovu zabavnu komediju u kojoj se prepleću odlike romantične komedije s elementima akcijskog filma sa špijunskim zapletom režirao je australski redatelj mlađe generacije (1973.) Unatoč mlađoj dobi Robert Luketich ima već impresivan redateljski opus (Monster-in-Law, 21, The Ugly Truth), a proslavio se već svojim prvim igranim filmom (Plavuša s Harvarda, 2001.) i dokazao kao majstor komedije. Glavnu privlačnost filmu "Ubojice" daju dvoje glavnih hlumaca, K. Heigl i A. Kutcher. Kutcher je čak izabran za najboljeg glumca 2010. godine po izboru američkih tinejdžera (Teen Choice), no osvojio je i - posve nepravedno - nagradu Razzie za najlošijeg glumca.

Komentari (3)

Foto