Pobjednički tim (2006)

ALL IN (Originalni naziv)

drama

Studentica medicine i kći preminulog vještog pokeraša odluči krenuti očevim stopama

 
Režija: Nick Vallelonga
Scenarij: Richard Goulding, Brenton Goulding
Uloge: Dominique Swain, Michael Madsen, Louis Gossett Jr., James Russo, ...

Filmografija

Redatelj Nick Vallelonga vrhunac karijere je dosegao ove godine, kada je njegov najnoviji film, vestern "Yellow Rock“, osvojio nagradu za najbolji film Red Nation festivala, a on primio nagradu za najboljeg redatelja. Pet godina ranije, Vallelonga je režirao "Pobjednički tim“, u kojem je svakako najzvučnije ime Michael Madsen, u ulozi oca kartaša, te Dominique Swain, u ulozi njegove kćeri.

Kao djevojčica, Alicia "Ace" Anderson (Dominique Swain) često je odlazila s ocem (Michael Madsen) u kockarnice, gdje ga je promatrala kako karta poker i pobjeđuje za kartaškim stolovima, pa je tako i sama postala vrlo vješta kartašica. No otac pogine u automobilskoj nesreći, a Alicia upisuje medicinski fakultet. Kako obrazovanje nije besplatno, a nagomilane račune nekako mora platiti, Alicia uz pomoć nekolicine studenata odluči okušati sreću u kockarnici među najboljim svjetskim pokerašima.

U zanimljivoj psihološkoj drami, koja preispituje odnos oca i kćeri te kako se on odražava na njeno odrastanje i sazrijevanje,  sporedne uloge tumače poznati James Russo te Louis Gossett Jr.


Komentari (0)

Foto