subota, 05.12.2020 12:30

Grupa Mi (2020)

Grupa Mi (Originalni naziv)

dokumentarni kultura

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi

sez.1 ep.2U drugome dijelu priče o članovima glazbenog sastava Mi i o njihovom vremenu vidjet ćemo kako su se snalazili s rastom svoje popularnosti - primjerice, kad je riječ o obožavateljicama - kamo su sve putovali i gdje su nastupali, što su imali na repertoaru i kako su ga izvodili, a sve u kontekstu vremena u kojem su živjeli. Vidjet ćemo i kako su se na koncu, 1971. godine, razišli, kad su, na kraju studija, morali odlučiti u kojem će pravcu usmjeriti svoj daljnji život. Međutim, ispostavit će se i da taj njihov glazbeni kraj ipak nije nužno značio i završetak... Istraživač i narator: Stanko Ferić Autor glazbe: Alan Bjelinski Snimatelj zvuka: Borna Cvitanović Ekipa HRT-ovog centra Šibenik: Siniša Martinović, snimatelj i Boris Zelić, snimatelj zvuka
 
Režija: Ivo Kuzmanić
Scenarij: Aleksej Pavlovsky, Ivo Kuzmanić
Uloge:

Filmografija

Hit grupe Mi, Bam-bam-baba-lu-bam i danas se može čuti na valovima radijskih postaja iako je nastao još 1970. godine. Međutim, priča o strelovitom usponu toga, diljem Hrvatske i tadašnje Jugoslavije nevjerojatno popularnog rock, soul i jazz-rock sastava počinje još u prvoj polovici 1960-ih, kad su njegovi članovi, kao šibenski srednjoškolci, aktivno nastupali u svojim tadašnjim glazbenim sastavima, Magneti i Mjesečari.

Ipak, njihova priča nije samo šibenska, već postaje i zagrebačka, kada u taj grad, koji će im poslužiti kao odskočna daska za daljnje uspjehe, dolaze na studij. Priča je to i o duhu vremena - kako se živjelo, odijevalo, zabavljalo - iz perspektive tadašnjih mladih ljudi, svjedoka vremena i njegovih netom pristiglih mijena, koje su ti njihovi mladi nositelji bezrezervno upijali i uživali u njima.

Komentari (0)

Foto