Minusove muke sa Zemljanima (1997)

EARTH MINUS ZERO (Originalni naziv)

komedija obiteljski sf

Dvoje djece naći će se u pustolovini života kad ih posjeti vanzemaljac koji skuplja uzorke

 
Režija: Joey Travolta
Scenarij: Gary LoConti, Jim Esposito, Marc Glassman
Uloge: Pat Morita, Marcia Strassman, Sam Jones, Brock Pierce, Brittney Lee Harvey...

Filmografija

Film se temelji na ideji o svemirskom posjetitelju koji želi sa sobom ponijeti nekoliko primjeraka ljudi, jer će Zemljani sami sebe uništiti, te o napravi koja smanjuje i povećava bića i stvari, a obiluje izvrsnim vizualnim efektima, dinamičan je i pun akcije.

Minus stiže na Zemlju i poprima oblik prvog čovjeka kojega ugleda, raznosača pice. Takav, s picom u ruci, pozvani na vrata Hellerovih, obitelji u kojoj žive: tata Marshall (S. Jones), inženjer bez posla; mama Debbie (M. Strassman), koja se o svemu brine; tinejdžer Joey (B. Pierce), koji najviše vremena provodi igrajući videoigrice, i najmlađi član obitelji, njegova sestrica Cindy (B. Lee Harvey), koja želi igrati Nintendo. Kad mama otvori vrata raznosaču pica, Minus je svojom napravom smanji na veličinu mrava, a isto to napravi i s tatom. Kad Cindy ugleda Minusovu napravu za smanjivnje na podu, uzme i smanji ga. Vjerujući da je naprava Nintendo, ona je ponosno pokazuje bratu. Joey shvaća da to nije Nintendo, ali ne zna o čemu se radi, pa pomoć potraži kod dr. Jeffersona (P. Morita), profesora robotike i nanotehnologije. Dr. Jefferson utvrdi da naprava nije sa Zemlje...

Film je režirao Joey Travolta, koji je i autor TV serije Draga, smanjio sam djecu, u kojoj se varira isti motiv magičnog smanjivanja.


Komentari (0)

Foto