subota, 04.07.2020 17:00

Zmajevi zauvijek (1988)

DRAGONS FOREVER (Originalni naziv)

akcija komedija

Trojica odvjetnika nađu se u neprilikama kada ih zaposli tvornica koju terete za zagađenje

 
Režija: Corey Yuen, Sammo Hung Kam-Bo
Scenarij: Gordon Chan, Yiu Ming Leung
Uloge: Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo, Biao Yuen, Pauline Yeung, Deannie Yip, ...

Filmografija

Velika trojka - Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo, Biao Yuen – posljednji put surađivali su upravo u ovoj akcijskoj komediji, za koju će mnogi reći da je najbolji film Jackieja Chana.

Jackie Lung (Jackie Chan) je uspješni odvjetnik i kao takvog ga zaposli tvornica u neprilici. Naime, našla se pod udarnom onih koji joj žele zabraniti da nelegalnog rješavanja otpadnih kemikalija iz svojih postrojenja, kojima uzrokuje zagađenje. Jackie se zaljubi u lijepu aktivisticu, koja želi zaustaviti poslovanje tvornice pa pomoću svojih prijatelja Lukea (Sammo Hung Kam-Bo) i Timotyja (Biao Yuen) odluči istražiti zbog čega je ta tvornica toliko nepopularna.

Čak i dvadesetak godina kasnije akcijske akrobacije snimljene u  “Zmajevi zauvijek” izgledaju nevjerojatno te služe kao predložak mnogim akcijskim filmovima koji se danas snimaju. Boriliačke scene toliko su impresivne da većina holivudskih akcijskih blockbustera može samo sa zavišću i divljenjem gledati što izvode Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo i Biao Yuen, u ovom kultom hongkonškom remek-djelu.


Komentari (0)

Foto