Peep Show (2003)

Peep Show (Originalni naziv)

komedija

Serija prati kaotični život dvojice cimera potpuno različitih karaktera

 
Režija: Andrew O'Connor, Jesse Armstrong, Sam Bain
Scenarij: Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Sam Bain
Uloge: David Mitchell, Robert Webb, Olivia Colman, Matt King, Patterson Joseph

Filmografija

Mark i Jez su dvojica cimera na pragu 30-tih. Mark je financijski stabilan ali društveno ugrožen i potpuno nesiguran u sebe. Jez zrači optimizmom, no zapravo i nije toliko talentiran i privlačan kao što misli. Kaos je zagarantiran kad se njih dvojica uhvate u koštac sa svakodnevnim životom.

"Peep Show" prati živote dvojice muškaraca u njihovim kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama. Mark Corrigan radi kao kreditni menadžer, dok je Jeremy Usborne (Jez) nezaposleni glazbenik. Dvojac se upoznao na (fiktivnom) sveučilištu Darmouth, a trenutno dijele stan u Croydonu u južnom Londonu.

Mark u početku radi kao kreditni menadžer u tvrtci JBL Credit, a kasnije spletom nesretnih okolnosti postaje konobar. Financijski je siguran, ali je zbog izrazito pesimističnog i kritičkog stava jako nesiguran u sebe, pa zbog toga i društveno ugrožen.

Jeremy (Jez), koji je prekinuo sa svojom djevojkom Big Suze (u uvodu prve epizode), živi u jednoj od soba u Markovom stanu. Za razliku od Marka, Jez zrači optimizmom i ima puno energičniji pogled prema svijetu koji ga okružuje, no njegov samoproglašeni glazbeni talent nije toliko velik kolikim ga on smatra, i zapravo nije toliko popularan i privlačan koliko vjeruje, iako je puno uspješniji sa ženama nego Mark.

Ono što je od izrazite važnosti za ovu seriju jest to da se ne radi o još jednom standardnom sitcomu u kojem su dva različita lika koji će nas nasmijavati prepucavanjima u koje će ih dovoditi njihove polarizirane osobnosti. "Peep Show" je poseban zbog jedinstvene novosti u sitcom industriji, a to je rad kamere iz prvog lica. Dobar dio svake epizode odvija se kroz oči i u mislima ova dva protagonista; kroz svaku njihovu dilemu, želju i razočaranje. Nakon što čovjek odgleda sve epizode, shvati da su Mark i Jez dvojica najodvratnijih spodoba koje su mogle ispuzati na televiziju, ali isto tako ih zbog njihove jedinstvenosti volite, pa upravo zbog te ljubavi prema njihovoj ogavnosti, sami sebe mrzite.

senilno_magare


Komentari (0)

Foto