Sreća (2012)

Luck (Originalni naziv)

drama sport

Život iza kulisa svijeta konjskih utrka – svijetu u kojem svi građani kockaju

 
Režija: Allen Coulter, Brian Kirk
Scenarij: David Milch, John R. Perrotta
Uloge: Dustin Hoffman, Dennis Farina, John Ortiz, Richard Kind, Nick Nolte

Filmografija

Od priznatog redatelja Michaela Manna i tvorca serije „Deadwood“, Davida Milcha stiže nam “Sreća”, serija od devet epizoda u kojoj glume Oscarovac Dustin Hoffman i nominirani za Oscara Nick Nolte.

Na samom početku priče, Chester "Ace" Bernstein (Dustin Hoffman ) izlazi iz zatvora u kojem je proveo tri godine. Dočekuje ga njegov vozač i tjelohranitelj, Gus Demitriou (Denis Farina), koji se predstavlja kao vlasnik 2 milijuna dolara vrijednog irskog konja, kojeg je Ace upravo kupio. Sjajan ali ozloglašen trener, Peruanac Turo Escalante ( John Ortiz) upoznaje nas s njihovim čistokrvnim grlom, koga pregledava njegova djevojka, hipodromska veterinarka Jo (Jill Hennessy).
U međuvremenu, veteran Walter Smith (Nick Nolte), nekadašnji trener, a danas vlasnik konja, iz opreza suzdržava optimizam u vezi sa obećavajućim "Velikim konjem". Nismo sigurni zbog čega, ali kasnije saznajemo da konj ima mračnu povijest obavijenu velom skandala. Četiri istrošena kockara, Marcus (Kevin Dunn), Renzo (Ritchie Coster), Jerry (Jason Gedrick), i Lonnie (Ian Hart), u međuvremenu pokušavaju prikupiti sredstva kako bi uložili novac na rizičnu okladu - "Izaberi 6" s velikim ulozima i to na osnovu Jerryjevog predosjećaja.

Komentari (0)

Foto