Nerješeni slučajevi (2008)

Unsolved Mysteries (Originalni naziv)

kriminalistički dokumentarni

Zapanjujuće priče o pravim nerješenim zločinima

 
Režija: Gerald Massimei
Scenarij: Jim Lindsay
Uloge: Robert Stack, Dennis Farina, Virginia Madsen

Filmografija

U ovom uzbudljivom dokumentarnom serijalu, kojeg vodi zvijezda kultne serije "Crime Story" Dennis Farina, saznati ćete više o tajanstvenoj smrti Elvisa Presleyja te o nekim od najokrutnijih ubojica našeg vremena.

"Neriješene misterije" američka je TV serija koja je počela sa emitiranjem 1987. godine i koja je stekla kultnu reputaciju zbog obrađivanja raznih neriješenih slučajeva, ali i paranormalnih pojava, kao što su duhovi, NLO-i i neobjašnjivi fenomeni. Uvodna jeziva glazba Petea Scaturra postala je zaštitni znak emisije.

Autori su često pokušavali da stvarni svjedoci glume sami sebe, a u slučaju kada to nije bilo moguće uskakali su profesionalni glumci. Najviše pažnje gledatelja privukle su epizode u kojima su svjedoci opisali neobjašnjive fenomene, kao što otmice izvanzemaljaca, duhovi i teorije zavjere.

Autori John Cosgrove i Terry-Dunn Meurer snimili su tri pilota i poslali ga TV kući NBC 1985. godine da bi oni bili prikazani tek iduće godine pod naslovom "Nestali...jeste li vidjeli ovu osobu?" Uspjeh te tri epizode doveo je do proširenja programa i uključivanje raznoraznih misterija.

"Neriješene misterije" su 1987. godine počele s redovitim emitiranjem, a Robert Stack je postao voditelj. Najveći uspjeh ostvaren je do sezone 1994/1995, kada je palo zanimanje gledatelja. Nakon Stackove smrti 2003., mjesto voditelja su preuzeli Virginia Madsen i Dennis Farina.


Komentari (0)

Foto