Posljednji metro (1980)

The Last Metro / Le dernier métro (Originalni naziv)

drama romantika

U okupiranom Parizu, kazališna glumica skriva svog muža, židovskog redatelja

 
Režija: François Truffaut
Scenarij: François Truffaut, Suzanne Schiffman
Uloge: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jean Poiret, Andréa Ferréol

Filmografija

Pariz, 1942. godine. Priča o židovskome kazališnom redatelju i njegovoj nežidovskoj supruzi, koja ga skriva od nacista u podrumu njihova kazališta dok nastavlja raditi kao glumica i ravnateljica kazališta.

Pariz, 1942. godine. Tijekom nacističke okupacije Francuske, Marion Steiner (Catherine Deneuve), poznata kazališna i filmska glumica, vodi kazalište Montmartre. Smatra se da je njezin suprug, židovski pisac i redatelj Lucas Steiner (Heinz Bennent), pobjegao u južnu Ameriku, ali on se zapravo skriva u podrumu kazališta. Samo Marion zna gdje je uistinu njezin suprug i očajnički pokušava organizirati njegov siguran bijeg iz Francuske, svjesna da će, ulove li ga nacisti, završiti u koncentracijskom logoru.
U kazalištu je u tijeku priprema najnovije Steinerove drame, "La Disparue", u kojoj Marion glumi nasuprot pridošlici u njezinoj trupi, mladom glumcu imenom Bernard Granger (Gérard Depardieu) koji je potajno uključen u aktivnosti pokreta otpora. Marionina odanost suprugu dolazi u pitanje kad je počne privlačiti naočiti mladi glumac...

Komentari (0)

Foto