četvrtak, 28.03.2024 13:05

Slike iz groba (2020)

Dead Still (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Fotografiranje je ubojit posao

sez.1 ep.3Dublin, 1880. Posao fotografa Brocka Blennerhasseta, specijaliziranog za fotografiranje nedavno preminulih, na rubu je propasti. Pojava serijskog ubojice koji morbidno fotografira svoje žrtve, opasno prijeti Brockovu poslu, ali i životu...
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Michael Smiley, Kerr Logan, Eileen O'Higgins, Aidan O'Hare

Filmografija

Radnja serije smještena je potkraj 1880-ih godina, u vrijeme kad je običaj fotografiranja nedavno preminulih osoba bio popularan u Irskoj i diljem Europe. Fotografije dragih pokojnika smatrale su se najdragocjenijom uspomenom, a Brock Blennerhasset, najpoznatiji irski fotograf pokojnika mora nakon nesreće ponovno podići posao na noge. Brocku pomaže odani i učinkoviti pomoćnik i bivši grobar, Conall Molloy kao i njegova mlada nećakinja Nancy Vickers, koja mu također pomaže u vođenju posla.

Nakon teškog početka uspijevaju pronaći zajednički jezik, no čini se da se netko s daleko zlokobnijim namjerama želi ubaciti u posao snimanja pokojnika. Detektiv Frederick Regan započinje istraživati niz ubojstava u dablinskom kriminalnom podzemlju i ubrzo dolazi do zaključka da je serijski ubojica odlučio iskoristiti popularnost jedne druge vrste fotografija: slika žrtava u smrtnoj agoniji. Broj žrtava sve je veći, a Blennerhasset, Molloy i Vickers moraju zaustaviti ubojicu čiji je cilj okončati ne samo njihov posao, nego i njihove živote.

Komentari (0)

Foto