petak, 21.05.2021 12:18

Šetnja uz rijeku (2018)

River Walks (Originalni naziv)

dokumentarni

Višestruko nagrađivana dokumentarna emisija

Ovaj višestruko nagrađivani dokumentarni film prati karizmatičnog slijepog avanturista Amara Latifa na njegovom putovanju kroz jednu od najveličanstvenijih riječnih dolina u Yorkshireu. Kao slijepac i ljubitelj avantura i aktivnosti na otvorenom, Amar se spušta u skriveni kanjon, plovi kanuom preko velikog akumulacijskog jezera, obilazi tajanstvene ruševine, peca pastrve i upoznaje lokalne ljame. U ovom pozitivnom i optimističnom filmu osebujni voditelj nam otkriva kako uživati u svakodnevnim, malim stvarima čak i usred prekrasnog, ali surovog krajolika.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Sean Fletcher, Kirsten O'Brien, Shobna Gulati, Amar Latif

Filmografija

U ovoj 24 km dugoj šetnji uz rijeku Tees, nedaleko od dvorca Barnard, Kirsten O'Brien istražuje skrivenu povijest Upper Teesdalea. Pritom susreće iznimne ljude koji obale ove rijeke zovu svojim domom i ne libe se zaplivati u njezinim brzacima.

U jednoj od epizoda pratimo karizmatičnog slijepog avanturista Amara Latifa na njegovom putovanju kroz jednu od najveličanstvenijih riječnih dolina u Yorkshireu. Kao slijepac i ljubitelj avantura i aktivnosti na otvorenom, Amar se spušta u skriveni kanjon, plovi kanuom preko velikog akumulacijskog jezera, obilazi tajanstvene ruševine, peca pastrve i upoznaje lokalne ljame. U ovom pozitivnom i optimističnom filmu osebujni voditelj nam otkriva kako uživati u svakodnevnim, malim stvarima čak i usred prekrasnog, ali surovog krajolika.

Komentari (0)

Foto