Tajne i laži (1996)

Secrets & Lies (Originalni naziv)

komedija

Mlada crnkinja otkrije neobičnu istinu o svojoj biološkoj majci

 
Režija: Mike Leigh
Scenarij: Mike Leigh
Uloge: Timothy Spall, Brenda Blethyn, Phyllis Logan, Claire Rushbrook

Filmografija

Kada njezina posvojiteljica umre, Hortense, 27-godišnja crnkinja, odluči pronaći svoju biološku majku. Osjećaji je preplave kad otkrije da se ona zove Cynthia, da je bjelkinja i ima dvadesetogodišnju kćer...

Cynthia je Engleskinja iz radničke klase čiji je život niz bolnih razočaranja. Neudana je, ne nada se ljubavi i obavlja besperspektivan posao u tvornici kartonske ambalaže. Njezina kći Roxanne radi kao čistač ulice i kronično je ogorčena. Cynthia je odgojila svog brata Mauricea, koji je uspješan fotograf, ali rijetko se viđaju, za što najčešće krivi njegovu suprugu Monicu. Jednog dana Cynthia primi telefonski poziv od žene imenom Hortense, koja tvrdi da je njezina kći koju je prije mnogo godina dala na posvajanje. Cynthijina prva reakcija je panika, ali pristane susresti se s Hortense te se iznenadi kad otkrije da je ona uspješna i ljubazna liječnica - oftalmolog te da je crnkinja.
Cynthia se ubrzo uvjeri da je Hortense ona za koju se predstavlja te vrlo brzo izgrade prijateljstvo iz kojeg će Cynthia crpiti novu emocionalnu snagu. No kad odluči obitelji predstaviti svoju novu "prijateljicu", prisiljena je suočiti se s lažima i tajnama koje su ih razdvajale svih ovih godina.

Komentari (0)

Foto