Vrtna zabava (2010)

The Garden Party (Originalni naziv)

drama

Očeva bolest podijeliti će malu obitelj

 
Režija: Hanro Smitsman
Scenarij: Paul Ruven
Uloge: Frits Lambrechts, Ronald Top, Mike Reus, Rosa Reuten

Filmografija

Nizozemskom uzgajivaču voća Van Leeuwenu dijagnosticiran je uznapredovali Alzheimer. Njegov najstariji sin, odvjetnik Ernst, organizirao mu je smještaj u staračkom domu. Ernstov sramežljivi brat Nico ostao je brinuti se o ocu i farmi...

Ponosan i tvrdoglav, Van Leeuwen uzgajao je voće većinu svoga radnog vijeka, ali dugovi se gomilaju i budućnost njegova voćnjaka je upitna. Njegov odrasli sin Nico vodi posao najbolje što može i trudi se spojiti kraj s krajem. Ali problemi postaju sve veći jer nijedan od njih dvojice ne želi priznati da Van Leeuwen pomalo gubi pamćenje. Isprva se Nico pokuša s time nositi sam, ali nakon što mu se otac ozbiljno ozlijedi, prisiljen je odvesti ga u bolnicu.

Nico i njegov otuđeni stariji brat Ernst, uspješan odvjetnik, doznaju ono čega su se najviše bojali: njihov otac ima uznapredovalu Alzheimerovu bolest. I dok Nico i dalje smatra da se kod kuće može brinuti o ocu, Ernst smatra da mu je potrebna 24-satna njega i pobrine se da ga smjesti u starački dom. Sukob je neizbježan, a bolest je ponovno otvorila stare rane.


Komentari (0)

Foto