Moja braća (2010)

My Brothers (Originalni naziv)

drama

Tri brata upadaju u neobičnu pustolovinu

 
Režija: Paul Fraser
Scenarij: Will Collins
Uloge: Timmy Creed, Paul Courtney, Kate Ashfield, Sarah Greene

Filmografija

Trojica braće ukradu kamionet i krenu u avanturu kroz divlji irski kraj kako bi ocu koji leži na samrti zamijenili ručni sat. Nevolja ih odmah nađe jer se kamionet neprestano gasi, a braća se počnu međusobno prepirati.

Noel je najstariji od trojice braće koji žive s teško bolesnim ocem. Noel i braća – jedanaestogodišnji Paudie, šaljivčina koji sanjari da jednoga dana postane profesionalni igrač nogometa, i sedmogodišnji Scwally, sramežljivi obožavatelj "Zvjezdanih ratova" koje nikad nije gledao – teško se suočavaju s činjenicom da je njihovu ocu preostalo malo vremena. Kada tata zaspi, Noel mu skine ručni sat da ga sačuva, ali u tučnjavi ga razbije tako da se više ne može popraviti. Iako je sat jeftini digitalni sat, ipak je to najvredniji tatin predmet koji je osvojio u zabavnom parku u Ballybunionu.

Noel ne želi da tata dozna što se dogodilo pa "posudi" susjedov pekarski kamionet i krene prema Ballybunionu da pronađe zamjenu. Ali kako je ozlijedio ruku u tučnjavi, povede Paudieja da mu pomogne oko mijenjanja brzina, a Scwallyju je dopušteno da im se pridruži kako ih ne bi izdao. Braća na putu vide razna mjesta i dožive neočekivane pustolovine te napokon prihvate činjenicu da im je otac teško bolestan.


Komentari (0)

Foto