Bolni propusti (2008)

CRIMINI BIANCHI / WHITE CRIMES (Originalni naziv)

drama

Dvoje doktora i odvjetnik osnivaju udrugu za pomoć oštećenima od strane zdrastvenog sustava

 
Režija: Alberto Ferrari
Scenarij: Silvia Margherita, Giorgia Mariani, ...
Uloge: Ricky Memphis, Daniele Pecci, Micaela Ramazzotti, Emanuela Galliussi

Filmografija

Iza tragičnih događaja do kojih je došlo zbog neučinkovitosti zdravstvenog sustava često se kriju tajne i laži koje tek treba otkriti. No ovdje su također i profesionalci koji su spremni riskirati sve suprotstavljajući se moćnim lobijima ne bi li došli do istine.

Luca Leoni je mladi i uspješni kardiokirurg koji zbog posljedica automobilske nesreće više ne može operirati. Njegov najbolji prijatelj je 40-godišnji odvjetnik Claudio Bruni kojemu etika priječi da prekrši pravila, čak i ako je to za veće dobro. Claudio se bavi pravnim pitanjima, ali također nastoji držati njegovu temperamentnost i impulzivnost pod kontrolom. Pridružuje im se Francesca Corona, 32-godišnja ginekologinja koja radi u hitnoj službi. Ona je vrlo praktična te ima sposobnost uspostaviti bliski kontakt s ljudima. Oni zajedno osnivaju neprofitnu udrugu koja pomaže onima (pacijentima, njihovim rođacima, liječnicima) koji su oštećeni ili su doživjeli nepravdu od strane zdravstvenog sustava, te koji često, čak i prečesto, ne znaju kome bi se obratili kako bi ostvarili svoje pravo ili barem dobili pojašnjenje.

Ovaj tim prati svaki slučaj počevši s podnošenjem pritužbe oštećenoga te detaljno istražuje sve vezano uz njega proučavajući medicinske dokumente, dijagnoze i obdukcije. Oni također otkrivaju i sve probleme vezane uz pojedince o kojima je riječ, psihološki ih procjenjuju te istražuju i njihove privatne živote. Svaka dijagnoza za njih postaje emotivno iskustvo. Sumnja, nesigurnost, nepovjerenje isprepleću se s boli, teškim gubicima, kajanjem, drskošću, lažima, korupcijom i ucjenama.


Komentari (0)

Foto