Glazba mog srca (1999)

Music of the Heart (Originalni naziv)

drama glazba

Rastavljena profesorica violine bori se kako bi nastavila predavati djeci iz geta

 
Režija: Wes Craven
Scenarij: Pamela Gray
Uloge: Meryl Streep, Angela Bassett, Aidan Quinn, Gloria Estefan, Cloris Leachman...

Filmografija

Film "Music of the Heart" koji je režirao Wes Craven, dobio je dvije nominacije za Oscara 2000. godine u kategoriji za najbolju žensku ulogu i najbolju originalnu pjesmu.

Svijet Roberte Guaspari (Meryl Streep) se "ruši" kada je ostavi muž sa dvoje male djece. Kao i mnoge žene prije nje, Roberta je žrtvovala vlastitu karijeru zbog karijere svog supruga. On je bio u mornarici i selili su se toliko često da ona nije mogla zadržati niti jedan posao. Nakon prekida, zaklela se sebi da će živjeti po vlastitim pravilima; da neće dozvoliti nikome da joj određuje tko je ona i šta želi postići.
Roberta je napustila sigurnost svog rodnog gradića i preselila se u jednu od najokrutnijih američkih sredina, u Istočni Harlem.Željela je napokon dobiti šansu da predaje violinu. Nije mogla ponuditi školi preveliko iskustvo, ali je imala talenat, odlučnost i svoje violine.Na početku djeca, roditelji i direktorica bili su sumnjičavi. Ali, Roberta je imala tako zaraznu strast da su uskoro njeni mladi violinisti počeli pokazivati nevjerovatne rezultate. Usprkos uspjehu, nakon 10 godina podučavanja, školski odbor je odlučio ukinuti njen fond. Uz podršku prijatelja i društvene zajednice, ona je krenula u nešto što se nitko do tada nije usudio - u borbu protiv njihove odluke

Komentari (0)

Foto