Močvara (2020)

Močvara (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Beograd 21. stoljeća u kojem se događa nekoliko misterioznih ubojstava

 
Režija: Oleg Novković
Scenarij: Milena Marković
Uloge: Goran Bogdan, Jana Bjelica, Stefan Trifunović, Boris Isaković, Nada Šargin...

Filmografija

Tandem Marković-Novković dobro nam je poznat kao odlična kombinacija autorskog pristupa u srpskoj kinematografiji. Filmovi koje su do sada zajednički napravili (Sutra ujutru, Rudarska opera, Beli, beli svet, Otadžbina) nagovještavaju i estetiku serije Močvara i fikciju o realnosti koja nas okružuje u njenom najogoljenijem obliku. Direktnu, surovu, bez povlađivanja gledatelju i, prije svega – točnu.

Beograd 21. stoljeća u kojem se događa nekoliko misterioznih ubojstava atraktivnih žena različitog socijalnog statusa. Policijski inspektor Nikola, koji je zašao u rane četrdesete godine života, radi sa svojim timom na rasvjetljavanju tih zločina.
Istraga napreduje sporo, jer je žrtve međusobno veoma teško povezati. U paralelnom tijeku radnje odvijaju se i privatni životi glavnih junaka serije, dajući nam sliku o nekolikim generacijama zarobljenim u vremenu tranzicije.
Suočeni sa vlastitim problemima i nadanjima, duboko ukorijenjenim u vremenima kroz koja je ova zemlja prolazila, u stalnom ćorsokaku pred novim ubojstvima koja se gomilaju, Nikola i njegov tim pokušavaju prijeći preko svih osobnih nesuglasica i razočaranja i riješiti ubojstva zbog kojih je policija pod konstantnom kritikom javnosti i medija...

Komentari (0)

Foto